Agricultura

ASAJA, COAG i UPA veuen "insuficient" el pla del Govern, que promet dialogar

28/02/2020

Les organitzacions agràries ASAJA, COAG i UPA consideren que les mesures acabades d'adoptar pel Consell de Ministres són "insuficients" i demanen més esforços mentre es mantenen les protestes convocades pel sector.


Així ho van indicar els representants d'aquestes organitzacions en la roda de premsa posterior a la trobada d'unes tres hores que van mantenir amb el ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, que a la sortida va expressar la voluntat del Govern de continuar dialogant per abordar les qüestions pendents.


El president d'ASAJA, Pedro Barato, ha titllat d'"insuficient" el contingut de les mesures adoptades, tot i que en el que fa referència a la llei de la cadena alimentària "pot ser positiu" si es pot desenvolupar.


"S'ha fet un pas important però insuficient. Queda molt camí, de manera que he obert aquest procés de negociació i encara cal arribar a nous acords", ha indicat el secretari general de la COAG, Miguel Blanco.


D'altra banda, el secretari general de la UPA, Lorenzo Ramos, ha enfatitzat que els pagesos han aconseguit la "reivindicació històrica que desapareguin les vendes a pèrdues" i ara cal posar-se a treballar perquè la llei funcioni i per abordar altres temes.