Agricultura

ASAJA, COAG i UPA demanen als partits suport per tramitar les lleis amb urgència

19/02/2020

Les organitzacions agràries ASAJA, COAG i UPA han demanat aquest dimarts a representants dels grups parlamentaris del PSOE, PP i Ciutadans, amb els quals s'han reunit al Congrés, que donin suport a la tramitació urgent dels canvis legals que prepara el Govern per ajudar el sector.


Després de la trobada, el president d'ASAJA, Pedro Barato, ha explicat que han obtingut el "suport" dels grups per tirar endavant al més aviat possible la reforma de la llei de la cadena alimentària i només falta que el Govern "concreti els punts per negociar".


El secretari general de la COAG, Miguel Blanco, ha reclamat saber "exactament fins on arriba el compromís en contractes, costos, preus i marges comercials", mentre que el secretari general de la UPA, Lorenzo Ramos, ha destacat el suport que han rebut les mesures que les organitzacions han plantejat a l'Executiu.


També ha demanat a l'Executiu que sigui el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació el que faci d'interlocutor principal amb les organitzacions agràries, encara que hi hagi altres carteres representades a les reunions.


Aquestes reunions s'han produït en una jornada en què els agricultors i els ramaders s'han manifestats a Extremadura, Cadis i Almeria, amb tallades de carreteres per protestar per la situació del sector i demanar solucions per a la falta de rendibilitat.