Agricultura

Arrenca la verema 2021 a La Rioja

26/08/2021

Com és habitual en aquestes dates, el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Qualificada (DOQ) Rioja comença amb la difusió dels resultats dels mostrejos delseguiment de la maduració; aquesta primera setmana incorporem dades de la zona Rioja Oriental. A partir de les pròximes jaes podran consultar les corresponents a Rioja Alta i Alabesa.


El control de maduració permet als viticultors determinar la data idònia de verema en cada localitat i optimitzar la qualitat delfruit i dels vins que se n'elaboren posteriorment.


El control de la maduració del raïm realitzat pel Consell Regulador de la DOQ Rioja el 23 d'agost, que analitza només la situació a la Rioja Oriental, ha permès constatar que s'estima un retard d'una setmana en comparació amb la campanya passada. Només les varietats blanques més precoces, com l'ull de llebre blanc, el sauvignon blanc i el chadonnay van evolucionant correctament i s'acostena situació de verema.


Des del'òrgan de control subratllen que "l'estat sanitari i el vegetatiu són molt bons". En algunes zones concretes s'observen "alguns símptomes d'estrès hídric i cop de calor que no condicionen la maduració".


El pes de la baia és una mica més baix que l'any passat, s'observenpenjolls de raïm més petits i menys compactes, situació que es torna interessant per la qualitat del raïm.


L'evolució de la maduresa fenòlica és correcta. "Caldrà estar pendents de l'evolució de l'acidesa en els propers butlletins", assenyalen des del departament tècnic.


Això s'indica en les conclusions del primer Butlletí de maduració editat pel Consell i que duu a terme aquest control al servei del sector vitivinícola de La Rioja. El Consell anirà estenent aquest control de maduració al conjunt de la Denominació en les pròximes setmanes, un servei important que permet als viticultors determinar la data idònia de verema en cada localitat i optimitzar així la qualitat delfruit i dels vins que se n'elaboren.