Fruit Attraction
Agricultura

Arrenca l'edició més important de Fruit Attraction

03/10/2023
Fruit Attraction

Des d'avui fins a dijous 5 d'octubre, el sector hortofructícola té una cita a Fruit Attraction. En el seu 15è aniversari, la fira, organitzada per IFEMA MADRID i FEPEX i amb Andalusia com a regió convidada, registra la participació més gran de la seva història amb 2.000 empreses expositores de 56 països, més de 64.000 metres quadrats de superfície i la previsió d'assistència de 90.000 professionals de 135 països.

En total hi haurà, per primera vegada, 9 pavellons —1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 i 10— del recinte firal madrileny que allotjaran la gran oferta hortofructícola que reuneix aquesta edició, fet que suposa un increment, tant de feina com de participació, superior al 10 % respecte de l'edició passada. Així, Fruit Attraction 2023 convertirà Madrid en l'epicentre mundial de la comercialització de productes frescos.

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, inaugurarà el dimarts 3 d'octubre a les 12.00 h la Fruit Attraction 2023 en un acte que també comptarà amb la presència de Gonzalo Capellán, president de la Rioja; Fernando López Miras, president de la Regió de Múrcia, i els consellers d'Agricultura de la Rioja (Noemí Manzanos Martínez), de Múrcia (Sara Subira Martínez), d'Aragó (Ángel Samper Secorún), de Canàries (Narvay Quintero) i de les Illes Balears (Joan Simonet Pons). També el secretari general d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació de la Junta d'Andalusia, Manuel Gómez Galera i el president de la Diputació de Badajoz, Miguel Ángel Gallardo Miranda. A aquests se sumen Marta Nieto, directora general de Comerç, Consum i Serveis i Ángel d'Oteo Mancebo, director general d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació de la Comunitat de Madrid, així com Óscar Romera, coordinador General d'Economia, Comerç i Consum, i Concha Díaz de Villegas, directora general de Comerç, Hostaleria i Consum de l'Ajuntament de Madrid.

La participació nacional suposa el 60 % de la fira. La gran potència d'Espanya com a líder mundial del mercat hortofructícola es deixa notar en la seva representació amb la presència de totes les comunitats autònomes productores de fruita i hortalisses del país, cosa que confirma Fruit Attraction com una eina eficaç per a la generació d'oportunitats de negoci i per l'accés a nous mercats internacionals, precisament en un mes clau per a la planificació de campanyes.

El segment internacional acapara el 40 % de l'ocupació i registra la participació de 56 països. En aquesta ocasió, s'hi incorporen 17 nous mercats, com Àustria, Dinamarca, Xipre o Bulgària, que reforcen la potent presència europea.

La fira, organitzada per IFEMA MADRID i FEPEX, se celebra al recinte firal de dimarts 3 a dijous 5 d'octubre, en un horari de 9.30 h a 19.00 h, i fins a les 17.00 h. el darrer dia.