Agricultura

Arrenca la campanya de cítrics amb més controls d'etiquetatge

10/09/2019

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) ha anunciat elreforç del control en la comercialització de cítrics frescosdurant la campanya 2019/20, en aspectes relatius a la qualitat i la varietat, i amb especial atenció a l'etiquetatge correcte de l'origen d'aquestes fruites.


En un comunicat, el Ministeri ha indicat que durant aquesta campanya, que arrenca ara, les comprovacions les faran les comunitats autònomes dins dels controls de verificació dels cítrics amb la norma de qualitat comercial aplicable. El reforç dels controls ?han precisat? es farà a totes les comunitats productores, però els controls als punt de venda final només es faran en les que voluntàriament s'han volgut sumar a aquesta mesura, que són, per ara, la Comunitat de Madrid, la Regió de Múrcia i Galícia.


Per al MAPA, aquesta iniciativa constitueix una "important eina" per garantir que aquests productes, "generalment de gran qualitat", arriben al consumidor en "el moment més desitjable i en condicions òptimes de maduració que en garanteixen el gust i la dolçor"