Pesca

Armadors demanen al Govern "coherència" en la negociació de l'acord post-Brexit

05/03/2020

El secretari general de la patronal d'armadors (Cepesca), Javier Garat, ha demanat "coherència i coordinació" al Govern en la negociació de l'acord post-Brexit i creu que els interessos passen per assegurar l'accés de la flota a les aigües britàniques i la reciprocitat entre els dos mercats.


En un comunicat, l'organització ha demanat a l'Executiu una "correcta defensa" d'aquests interessos, a més d'expressar la seva confiança que en la negociació "no es farà servir" la pesca com a "moneda de canvi, com ha passat altres vegades".


El portaveu de Cepesca a l'European Fisheries Alliance (EUFA), Iván López, ha insistit que la flota de diversos països comunitaris s'hi juguen "molt" en aquestes negociacions.


"En el moment actual, qualsevol guany addicional que persegueixi el Regne Unit implicarà una pèrdua per als 27 estats membres", ha recalcat.


La flota espanyola captura anualment al voltant de 9.000 tones de peix ?principalment lluç, bruixa i rap? a les aigües del Regne Unit, per un valor d'uns 27 milions d'euros.