Agricultura

Aranda de Duero, Ciutat Europea del Vi 2020

31/10/2019

La localitat burgalesa d'Aranda de Duero ha estat triada Ciutat Europea del Vi 2020 superant les candidatures d'Haro, Rueda i Carinyena, segons ho ha decidit aquest dimecres el jurat designat per la Xarxa Europea de Ciutats del Vi (RECEVIN), organisme encarregat d'aquesta designació.


La notícia s'ha conegut aquest mateix matí a través de l'alcaldessa de la ciutat, Raquel González, qui ho ha confirmat públicament manifestant la seva satisfacció i agraïment per la tria.


La Ciutat Europea del Vi és una iniciativa de RECEVIN, en la qual cada any se selecciona una ciutat relacionada amb la producció i la cultura vitivinícola, ubicada en alguna zona protegida per una denominació d'origen.


En el concurs, que té un caràcter rotatori, hi poden participar els diferents països que formen part d'aquesta associació europea: Alemanya, Àustria, Bulgària, Eslovènia, Espanya, França, Grècia, Hongria, Itàlia, Portugal i Sèrbia, i per al 2020 es va acordar que seria el torn d'Espanya.


Aranda de Duero ha presentat un projecte enfocat a la sostenibilitat en el món del vi i aquesta capitalitat suposarà l'organització l'any que ve de nombroses activitats que hi estiguin relacionades amb el món del vi.


Entre elles destaquen la celebració a la primavera del Fòrum del Duero 2020, un punt de trobada de professionals del sector vitivinícola, investigadors i ciutadans en el qual s'exposaran els últims avenços i experiències relacionats amb el conreu ecològic de la vinya.


En aquest fòrum es pretén implicar totes les denominacions d'origen vitivinícoles que hi ha al llarg del riu Duero, incloses les de Portugal, i també ajuntaments, universitats o rutes del vi, segons ens va explicar en el seu dia la regidora de Promoció, Innovació i Turisme, Olga Maderuelo.


En la seva candidatura, Aranda també va ressaltar les nombroses iniciatives que programa al voltant del vi, com la Festa de la Verema, el festival de música Sonorama Ribera, els premis Envero, el curs d'estiu sobre vitivinicultura de la Universitat de Burgos, el Descens del Vi pel Duero, les Jornades Gastronòmiques del Lletó o el Concurs de Tapes, entre d'altres.