Agricultura

Andalusia produirà 1,3 milions de tones d'oli d'oliva el 2020-2021

19/10/2020

La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Desenvolupament Sostenible d'Andalusia, Carmen Crespo, ha presentat a Jaén el primer aforament de producció de l'oliverar de tafona de la campanya 2020-2021, que preveu més de 6,5 milions de tones d'oliva per a moldre i 1,3 milions de tones d'oli d'oliva. Aquesta quantitat suposa, com ha apuntat Carmen Crespo, "un 50,2% més que la campanya anterior, tenint en compte que l'anterior va ser mitjana-baixa", i un 22,5% més que la mitjana de les últimes cinc campanyes.


La consellera andalusa ha comentat que l'estudi dut a terme per la Junta d'Andalusia "acostuma a encertar-la amb una variació molt petita", detallant que l'any passat només hi va haver una fluctuació del 9% entre l'aforament i la producció real. Sigui com sigui, ha recalcat que "són estimacions de producció i que la evolució de la climatologia en els propers mesos pot fer variar aquest aforament".


En la seva intervenció, la responsable d'Agricultura ha agraït als empresaris agrícoles i als temporers la disposició que han mostrat per "complir les mesures de seguretat i extremar les precaucions" amb l'objectiu d'evitar, en la mesura del possible, la propagació de la COVID-19. Alhora, Carmen Crespo ha posat en valor les nombroses actuacions que ha engegat el Govern andalús per lluitar contra el coronavirus en les explotacions agrícoles i forestals. Entre altres qüestions, s'ha referit a l'edició d'un fullet amb mesures per prevenir la COVID-19 entre els professionals del camp i a l'aplicació informàtica que estarà a disposició dels empresaris a partir del dia 20 d'octubre amb l'objectiu de facilitar la comunicació entre aquest col·lectiu i el Govern andalús i evitar que existeixi alguna "disfunció" relacionada amb la recollida i posada en marxa dels tests per als temporers.


D'altra banda, la consellera ha valorat la unió de les administracions en aquest àmbit, i ha comentant que els ajuntaments estan obrint els albergs i altres espais addicionals d'acollida "per no tenir cap dificultat" quan comenci la campanya de l'oliverar.