Mujer campo
Agricultura

Andalusia destina 91 M€ a la incorporació al camp de nous productors en una sola convocatòria

14/08/2023
Mujer campo

La Conselleria d'Agricultura, Pesca, Aigua i Desenvolupament Rural ha destinat en una sola convocatòria un total de 91 milions d'euros a la incorporació al camp de nous productors, i ha fet possible que 1.141 agricultors i ramaders facin realitat els seus projectes empresarials creant les seves explotacions i incorporant-se així a l'activitat agrària. Això, en paraules de la consellera, Carmen Crespo “està suposant un suport innegable al medi rural, ja que manté vius els nostres pobles i n'evita la despoblació”. La titular d'Agricultura ha volgut recordar que “en els darrers anys, i amb aquesta convocatòria, hem aconseguit incorporar al sector més de 4.000 joves agricultors i ramaders”.

Aquesta important inversió per donar suport al sector és el que “està marcant el full de ruta del Govern andalús”, ha dit Carmen Crespo, que considera que, “a més, l'èxit de la convocatòria posa de manifest el magnífic futur que té el sector agrari a Andalusia”. De fet, la consellera ha recordat que l'èxit de la convocatòria ha estat tan gran que es va haver de fer una ampliació de les partides previstes al principi a la convocatòria en 11 milions més.

El Butlletí Oficial de la Junta d'Andalusia ha publicat l'ordre per la qual es procedeix a aquesta ampliació sobre els 80 milions previstos inicialment. El nombre total de productors que reben les subvencions s'amplia així en un 14 %, passant de 1.000 a 1.141 agricultors i ramaders beneficiaris.

Aquests incentius adreçats a productors menors de 41 anys que posen en marxa la seva empresa han comptat amb una novetat important, i és que entre els beneficiaris hi ha nombroses dones, ja que aquesta convocatòria ha estat pionera en l'establiment d'una línia específica per a aquest col·lectiu. En concret, prop de 16 milions d'euros del pressupost global de la convocatòria 2022 s'han destinat a donar suport a iniciatives de dones que, malgrat complir les condicions de les bases reguladores, no podien accedir als fons a través de la línia general per qüestions pressupostàries.

Entre els requisits que s'han tingut en compte per a la valoració d'aquests ajuts hi ha la possibilitat d'assolir la condició d'agricultor professional, residir a la comarca on s'ubica l'explotació, rellevar-hi una persona que es jubila o adoptar tècniques de producció ecològica, així com confeccionar un pla empresarial viable tècnicament i econòmicament.