R+D+i

Altres usos del bròcoli per a la salut

30/01/2020

El Govern Basc ha finançat un projecte de recerca que té com a objectiu desenvolupar biocompostos a partir d'extractes de bròcoli per tractar el càncer de pell i el càncer colorectal, segons han avançat en un comunicat fonts de l'associació +Brócoli.


"Els compostos bioactius del bròcoli ?glucosinolats i isotiocianats (la forma activa a l'organisme)? són uns potents agents anticancerígens que actuen en els mecanismes de detoxificació cel·lular", han precisat.


Aquest projecte està liderat pel centre de recerca Tecnalia, amb la participació del Centre d'Investigació Cooperativa en Biociències (CIC bioGUNE), l'Institut d'Investigació Sanitària Bioaraba i la Universitat del País Basc (UPV/EHU).


+Brócoli, associació sense ànim de lucre amb seu a València, ha indicat que la recerca es troba en la fase inicial i que parteix de la premissa que els compostos naturals bioactius extrets de plantes o animals es poden convertir en una font per combatre els tumors i les malalties infeccioses.


Han explicat que els compostos bioactius de crucíferes com el bròcoli "funcionen com a defenses del vegetal en cas d'atac d'insectes i fongs, però alhora són beneficiosos per a l'organisme".


Després de posar en valor els diferents usos medicinals i terapèutics dels compostos bioactius, han recordat que l'origen químic de milers de fàrmacs prové de productes naturals com el bròcoli.