Opinió de

Un aliat per a les necessitats de l'agro murcià

22/09/2022

Ha passat gairebé mig any des que CaixaBank i Proexport subscrivíssim un nou acord de col·laboració, que persegueix donar suport a les necessitats financeres dels nostres associats: els productors-exportadors d'hortalisses i fruites a la Regió de Múrcia. Productors que representen empreses líders en el sector hortofructícola nacional i europeu, que entenen que l'agricultura no hauria de ser una professió de risc. Empreses hortofructícoles que han apostat per l'especialització de les seves produccions, la professionalització dels seus equips, la gestió ordenada dels seus cultius i les seves empreses, el valor del servei prestat i la paraula donada? Però, sobretot, que es defineixen per la qualitat i el sabor dels fruits de la seva activitat agrària.


Som un club d'empresaris hortofructícoles que treballa cada dia per garantir el futur i l'estabilitat financera de les seves empreses, en què defensem constantment el preu just per la qualitat que distingeix les nostres fruites i hortalisses, diferenciades als mercats internacionals gràcies a un servei fiable, prestat campanya rere campanya a tots els detallistes a què sortim.


Els de Proexport som empresaris que trobem a CaixaBank a l'aliat necessari per al nostre sector hortofructícola; el més innovador, compromès, responsable, avançat i
estable de la Regió de Múrcia.


Sense aquest suport, no podríem cultivar les millors fruites i hortalisses: produccions saludables de què gaudeixen milions de ciutadans europeus i la resta de països als quals exportem. Més de 60 destinacions reben els nostres aliments.


A Proexport estem representats prop de mig centenar de grups empresarials, amb tota o part de la seva producció a la Regió de Múrcia. Agrupem més de 150 societats, cooperatives i consorcis d'exportació amb diversitat de figures empresarials i societàries. No importa la manera com ens constituïm; ens uneix la defensa de la millor i més avançada agricultura.


I per dur-la a terme, hem de comptar amb la solvència financera necessària que ens permeti emprendre cada campanya hortofructícola. Gràcies al suport d'entitats com CaixaBank,
podem fer front amb seguretat als reptes que ens planteja la societat actual.


No en va, movem prop d'1,4 milions de tones d'hortalisses i fruites cada campanya, fet que suposa una inversió inicial considerable mesos abans de la recol·lecció i la comercialització. Per això, necessitem la tenacitat i la professionalitat que caracteritza tots els nostres associats, de referència internacional en la producció de fruites i hortalisses i que, amb el seu esforç diari, generen més de 28.000 llocs de treball cada any. Així som a Proexport.