R+D+i

AINIA desenvoluparà 10 projectes d'R+D que donen resposta als cinc reptes principals del sector

21/10/2021

AINIA, centre tecnològic constituït per impulsar la competitivitat de les empreses a través de la innovació, desenvoluparà 10 projectes d'R+D en cooperació amb un total de 39 empreses de la Comunitat Valenciana, dins del programa 2021 de l'Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE), cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea. Aquests projectes innovadors donen resposta als cinc reptes principals que afrontarà el teixit empresarial en els propers anys.

1. Nous ingredients i sostenibilitat en la producció d'aliments: el desenvolupament de tecnologies com la biotecnologia o la intel·ligència artificial, entre d'altres, ajudaran a aconseguir nous ingredients i aliments més saludables i sostenibles, millorar l'eficiència en la indústria alimentària i aconseguir un envasat i una distribució més sostenibles.

2. Qualitat i seguretat alimentària: garantir la seguretat alimentària és una qüestió clau en la conjuntura actual en què hi ha una major conscienciació per part del consumidor, que demanda cada vegada més informació

3. La salut i el benestar: la dieta i els aliments que consumim tenen un impacte directe en la salut. Conscients d'això, els consumidors demanen a la indústria alimentària el desenvolupament d'aliments saludables que contribueixin a millorar el seu benestar.

4. Transició verda: per aconseguir els objectius climàtics per al 2030 i complir el propòsit de neutralitat climàtica per al 2050, s'està treballant en la transformació verda de l'economia, prioritzant la transició ecològica del sistema productiu en línia amb el Pacte Verd Europeu i els ODS de Nacions Unides.

5. Transformació digital: la CE aposta per un futur verd, digital i respectuós amb el medi ambient. La robotització de la indústria, la incorporació de tecnologies fotòniques, la interpretació d'alts volums d'informació gràcies a les dades massives, l'aprenentatge automàtic per millorar l'eficiència i la intel·ligència artificial per predir esdeveniments futurs són algunes de les solucions tecnològiques a aquests reptes.