R+D+i

Agrotech Conecta per a impulsar la digitalització del sector agroalimentari

31/12/2020

La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Desenvolupament Sostenible d'Andalusia, a través d'Andalucía Agrotech Digital Innovation Hub, ha posat en marxa Agrotech Conecta, un programa d'innovació oberta a través del qual s'alineen solucions tecnològiques d'start-ups a reptes d'empreses agroalimentàries d'Andalusia. Aquesta iniciativa s'emmarca dins de les polítiques de l'Administració regional per a l'impuls de la digitalització en els sectors agrícola, ramader i pesquer. El seu objectiu principal és que el 65% de les empreses d'aquests sectors arribin a la maduresa digital el 2022.


El programa Agrotech Conecta establirà connexions entre necessitats de digitalització d'empreses del sector agroalimentari i solucions tecnològiques i sostenibles en àmbits com models de negoci, experiència de consumidors, presa de decisions o models per a la predicció de preus i produccions agroalimentàries. De totes aquestes connexions, el jurat format per representants del sector agro i TIC, en seleccionarà la millor; és a dir, el millor repte-solució, que es materialitzarà en un projecte pilot conceptual en un entorn real que permetrà, des del programa, una formació específica i d'acompanyament que faciliti la feina conjunta entre l'empresa agroalimentària i l'start-up.


El programa Agrotech Conecta s'estructura en cinc fases en les quals s'aniran determinant reptes i connexions. Aquesta primera, que s'estén fins al 22 de gener, està destinada a les empreses del sector agroalimentari que compten amb, com a mínim, una seu a Andalusia i hagin detectat una necessitat en alguns dels àmbits de digitalització inclosos en les bases del programa.


Un cop seleccionats els reptes, s'obrirà el termini d'inscripció de les start-ups que estiguin vinculades a Andalucía Agrotech DIH, i tindran un mes per presentar les seves solucions tecnològiques i sostenibles.


Tota la informació estarà disponible a la web d'Andalucía Agrotech DIH:
www.andaluciaagrotech.com/agrotechconecta


Andalucía Agrotech Digital Innovation Hub pretén ser un ecosistema regional per accelerar, acompanyar i canalitzar la innovació del sector agroalimentari andalús, implicant en aquest procés, a més de les empreses del sector, empreses TIC, centres de competència, administracions i societat civil.


És un espai col·laboratiu impulsat per la Direcció General d'Indústries, Innovació i Cadena Agroalimentària de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Desenvolupament Sostenible en què es connecten el talent, els negocis, la tecnologia i les idees. A més, funciona com una finestreta única on es poden trobar diversos serveis que faciliten la transformació digital de les empreses agroalimentàries d'Andalusia.