Agricultura

Agroseguro avança el pagament d'indemnitzacions a viticultors amb danys molt elevats o totals a les vinyes

02/09/2022

Agroseguro ha abonat avui dijous 1,17 milions d'euros a viticultors assegurats que, al llarg de l'última campanya, han patit danys superiors al 85% a les vinyes. Amb aquesta mesura, l'Agrupació compleix el compromís d'oferir la millor qualitat de servei als assegurats, agilitzant els processos de taxació i avançant diverses setmanes el pagament de sinistres perquè els agricultors afectats puguin realitzar totes les tasques que considerin més adequades per a la seva explotació de cara a la collita de la propera campanya.


En concret, s'han abonat 597.000? a viticultors assegurats a Castella-la Manxa (províncies d'Albacete, Ciudad Real, Conca i Toledo), corresponents a danys en 3.009 hectàrees. La majoria són conseqüència de les fortes tempestes de pedra registrades les últimes setmanes i de les gelades primaverals.


A més, s'han abonat 570.000? a productors assegurats de la Comunitat Valenciana per danys elevats en 1.270 hectàrees de vinya de les províncies de València i Alacant conseqüència de la pedra registrada a començaments de juliol.


Agroseguro recorda que la pràctica habitual per a la valoració de danys a la vinya consisteix en el fet que un pèrit fa una visita immediata després de la declaració de sinistre i posteriorment, amb el final de garanties i en dates properes a la verema (al setembre), es fa una taxació definitiva i comença el procés per completar el pagament de les indemnitzacions. En aquest cas, per als viticultors que reben el pagament avançat la primera visita ha estat suficient per emetre una taxació definitiva en patir danys superiors al 85% a les vinyes.