Agricultura

Agroseguro abona 70 milions pels danys durant l'estat d'alarma

04/06/2020

L'Agrupació Espanyola d'Entitats Asseguradores d'Assegurances Agràries Combinades (Agroseguro) ha assegurat aquest dimecres que ha formalitzat prop de 147.300 pòlisses i que ha abonat gairebé 70 milions d'euros d'indemnitzacions als pagesos i ramaders durant l'estat d'alarma.


Des del 16 de març passat, quan el Govern va decretar mesures extraordinàries de confinament, Agroseguro ha impulsat l'ús massiu de tecnologies per continuar oferint el servei als assegurats, tant en la contractació com en la gestió i el pagament de sinistres.


A més de les 147.300 pòlisses i els 70 milions d'euros en concepte d'indemnització, l'agrupació ha detallat en un comunicat que s'han registrat gairebé 8.200 assegurats i, només durant el mes d'abril, més de 14.400 usuaris van accedir a l'aplicació web d'Agroseguro (d'un total de gairebé 24.700 de començament d'any ençà).


Actualment, 221 pèrits agrícoles i ramaders fan el peritatge per via telemàtica, un procediment que busca facilitar la gestió dels sinistres i que, durant l'estat d'alarma, s'ha fet servir sobretot per fer les primeres visites.