Agricultura

AgroBank s'incorpora al patronat del Basque Culinary Center

16/06/2023

Dijous passat 15 de juny va tenir lloc la reunió semestral del patronat de Basque Culinary Center, el màxim òrgan de la institució. La trobada, celebrada a Basque Culinary Center, ha conclòs amb un balanç positiu del primer semestre del 2023.

Una de les novetats de la sessió ha estat la incorporació d'AgroBank al patronat del Basque Culinary Center. Amb AgroBank, la divisió especialitzada en el sector agroalimentari de CaixaBank i la primera entitat financera del sector, s'impulsaran diferents iniciatives. És una aliança estratègica que té l'objectiu de consolidar sinergies entre la gastronomia i el sector agroalimentari. Per això es posaran en marxa diferents línies d'actuació, com projectes centrats a transmetre experiències, donar visibilitat al sector, donar suport al talent jove, etc. És una aposta de futur amb l'objectiu comú de qualificar el sector agroalimentari com a garantia del relleu generacional.

Durant la reunió s'han presentat els avenços de dues de les iniciatives estratègiques del Basque Culinary Center. Pel que fa a GOe (gastronomy open ecosystem), s'ha analitzat el compliment dels terminis de l'edificació, l'inici dels quals està previst per a principis de novembre, i els propers passos en el desenvolupament de la iniciativa. A més, s'ha compartit un microsite amb informació sobre el projecte accessible al web goe.bculinary.com. GOe conforma un projecte que fusiona la passió per la Gastronomia amb el talent, la recerca, la innovació i l'emprenedoria. Un ecosistema d'innovació i atracció de talent a nivell internacional on interactuen els actors globals principals en una proposta multidisciplinària única.

Sobre l'EDA Drinks & Wine Campus, un centre de recerca, formació i promoció del món del vi i les begudes que neix amb l'objectiu de convertir-se en un centre de referència, s'ha validat el desenvolupament del pla de treball per complir els terminis plantejats al projecte. Es tracta de dos projectes tractors que perfilen el futur del Basque Culinary Center.

Així mateix, s'han presentat els nous programes formatius que responen a les necessitats del sector i que se centren en la gestió de restaurants, de persones i en el desenvolupament del talent en restauració. Des de BCC Innovation es continua consolidant l'activitat en les àrees de salut, sostenibilitat, anàlisi sensorial i digitalització.

Després de la reunió celebrada al Basque Culinary Center i una visita a la parcel·la que albergarà el projecte GOe a Donostia, els integrants del patronat han gaudit d'un dinar al Restaurant Zelai Txiki, regentat per antics alumnes del Basque Culinary Center.