Indústria

AgroBank recolza el negoci hortofructícola espanyol amb la seva presència a 'Fruit Attraction', principal fira del sector

04/10/2022

AgroBank, la divisió especialitzada del sector agroalimentari de CaixaBank, fa costat al negoci hortofructícola espanyol amb la seva presència en la *14a edició de ?*Fruit *Attraction 2022', la fira internacional del sector de fruites i hortalisses, que tindrà lloc en *IFEMA Madrid els dies 4, 5 i 6 d'octubre.


L'esdeveniment es posiciona com la gran cita internacional per a la comercialització de productes i serveis de tota la cadena de valor del sector hortofructícola que se celebra a Espanya. Amb més de 55.000 metres quadrats en 8 pavellons, està prevista que l'assistència superi els 80.000 participants procedents de 130 països, a més de més de 1.700 empreses expositores.


Enguany, *AgroBank reforça la seva presència en la fira com a banc líder del sector agroalimentari, amb un programa d'activitats complet i amb la presència de 100 gestors de CaixaBank.


"Volem fer costat al sector hortofructícola espanyol en un moment de canvi per al sector agroalimentari, que es presenta ple de reptes i oportunitats. Per a això, pretenem facilitar als professionals i empreses del sector la innovació, digitalització i sostenibilitat en els seus negocis", afirma Sergio Gutiérrez, director de *AgroBank.


"A més, desitgem acompanyar als nostres clients en els seus processos d'internacionalització, aspecte clau en ?*Fruit *Attraction', ja que es tracta de la principal eina de referència per a la comercialització mundial de fruites i hortalisses", afegeix Gutiérrez.


*AgroBank ha programat la realització de múltiples activitats i trobades amb clients per a desenvolupar en el seu estand, com a accions amb les Direccions Territorials de CaixaBank, actes institucionals, signatures de convenis, etc.


Entre elles, cal destacar l'exposició per part de José Ramón Deu Guijarro, director d'Economia i Mercats Internacionals de CaixaBank *Research, de la ?Situació macro mundial, Espanya i el sector agroalimentari a Múrcia' i la presentació del segon ?Informe Sectorial Agroalimentari 2023' a càrrec de Judit *Montoriol, economista sènior de CaixaBank *Research. A més, CaixaBank *Dualiza donarà a conèixer els seus projectes en el sector agroalimentari i CaixaBank-*DayOne reunirà en una taula rodona a tres *startups d'Alumni Premis *EmprendeXXI per a parlar dels seus projectes de negoci innovadors del sector*agrofood. Per a l'últim dia, l'Ambaixada Britànica ha donat cita a set empreses del Regne Unit que faran els seus*pitchesi gaudiran d'una sessió de*networkingjuntament amb altres empreses, *startups i inversors.


A més, durant les tres jornades estaran en l'estand de CaixaBank les cambres del ?Racó de la Innovació', per on passaran més de 40 professionals i referents líders del sector, com Gerardo *Peregrín, vicepresident de *Primaflor; Juan Antonio Reyes, gerent de Reyes Gutiérrez; o Jesús García, *CEO de Grup la Canya, entre altres.


?Sent agro. La nova era comença amb tu'


*AgroBank ha començat en 2022 una nova etapa. Per a visualitzar l'inici d'aquesta, ha llançat un nou pla estratègic acompanyat de la campanya de comunicació i posicionament ?Sent agro. La nova era comença amb tu', on es completa la proposta de valor de *AgroBank amb el llançament, entre altres iniciatives, del 'Ecosistema d'Innovació Agro", creat per a posar en marxa nous projectes de digitalització, innovació i sostenibilitat , donar impuls a joves i dones i oferir accés als fons *Next *Generation de la Unió Europea per a una agricultura sostenible.


Mitjançant aquesta campanya, s'han llançat nous perfils en xarxes socials, com Twitter (@*AgroBank_*CABK) i *Linkedin (*AgroBank CaixaBank), que ofereixen contingut multimèdia exclusiu i són claus en la ?Comunitat *AgroBank'. Aquests nous canals de relació estan dirigits a clients i no clients, i compten amb els millors experts del sector, notícies de rellevància per a l'activitat agroalimentària i continguts experiencials.


Proposta de valor


La proposta de valor de *AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels agricultors, ramaders o cooperativistes, a més d'un assessorament pròxim i integral, no sols amb el suport financer, sinó també ofereix la planificació conjunta, l'ajuda a la formació i l'especialització per a oferir un servei realment útil.


Per a això, els més de 3.000 gestors agro de CaixaBank compten amb un alt coneixement del sector i mantenen una formació continuada i especialitzada. Així, els responsables de *AgroBank en totes les Direccions Territorials de l'entitat tenen coneixements específics en funció de les peculiaritats de cada població, i els equips de riscos estan especialitzats en les seves zones d'influència amb la finalitat que coneguin molt de prop les necessitats dels clients i entenguin els seus fluxos financers.


La proposta de valor de *AgroBank es basa en diversos verticals. El primer d'ells és una extensa de xarxa d'oficines present en tots els territoris en els quals el sector agroalimentari juga un paper preponderant en l'economia de la zona i els equips especialitzats que donen servei als clients. Es tracta d'una xarxa de 1.175 sucursals especialitzades, la major del sector. Totes elles amb un disseny temàtic i personalitzat en funció del principal sector productiu del territori on se situen.


A més de la xarxa específica de *AgroBank, CaixaBank complementa la seva presència en les zones menys poblades amb 1.650 oficines situades en municipis de l'àmbit rural, la qual cosa la situa com l'entitat financera amb més presència en aquesta mena de localitats. Aquesta presència és part del compromís social de l'entitat i la seva responsabilitat per a fomentar la inclusió social i la presència en entorns rurals.


En aquest sentit, CaixaBank aposta per romandre en aquells municipis en els quals és l'única entitat bancària. És la manera d'entendre la inclusió financera per part de l'entitat com una banca pròxima i accessible, mantenint inalterable el seu compromís d'estar prop dels clients.


Això s'acompanya amb un segon vertical, el catàleg de productes i serveis més complet del mercat, al qual pròximament s'uniran noves solucions *paquetizadas i eines que facilitin la vida als clients, sense oblidar la forta capacitat de finançament especialitzat, com elconfirmingi elfactoring, o l'activitat de comerç exterior. Tot això amb l'objectiu de construir el major ecosistema agro que englobi tot el conjunt de solucions per al sector.


El tercer pilar són les accions d'impuls al sector on, a través de la Comunitat Agro, clients i no clients tindran accés a tota la informació que fan que *AgroBank sigui referència en el sector, com la participació en fires i jornades o les càtedres *AgroBank. Al costat d'això, l'entitat posarà en marxa plans per a fomentar el relleu generacional en el sector per a joves agricultors, centrats en l'ús de noves tecnologies, amb formació en innovació, digitalització i sostenibilitat. Igualment, *AgroBank continuarà treballant en un pla per a impulsar la diversitat i el paper de la dona en els entorns rurals.


Més de 14.400 milions d'euros en finançament en el primer semestre


*AgroBank va finançar al sector agroalimentari amb 14.415 milions d'euros durant el primer semestre de l'any, un 85% més respecte al mateix període de l'exercici anterior.


Addicionalment, l'entitat té a la disposició dels seus clients prop de 7.000 milions d'euros en crèdits *preconcedidos, amb disponibilitat immediata perquè aquests puguin afrontar els projectes que necessitin dur a terme.


*AgroBank va finalitzar el primer semestre amb més de 517.000 clients agro, la qual cosa suposa que un de cada dos agricultors i ramaders a Espanya treballen amb CaixaBank.