Agricultura

AgroBank presenta als seus clients els avantatges que ofereix la nova PAC per al sector agroalimentari espanyol

10/06/2022

Professionals vinculats al sector agroalimentari s'han reunit a la jornada AgroBank "La nova Política Agrícola Comuna 2023-2027: una oportunitat per al futur del sistema agroalimentari espanyol", una trobada que ha tingut lloc a Madrid amb l'objectiu de traslladar als clients de CaixaBank els avantatges que ofereix la PAC nova.


La jornada ha estat inaugurada pel director territorial de CaixaBank a Madrid Metropolitana, Rafael Herrador, i hi ha participat també el director d'AgroBank, Sergio Gutiérrez.


El director d'AgroBank ha afirmat que "si AgroBank és important per a CaixaBank, Madrid ho és per a AgroBank, on tenim una quota elevada de penetració en domiciliació de la PAC".


La ponència principal de la trobada ha anat a càrrec de Fernando Miranda, secretari general del Ministeri Agricultura, Alimentació i Pesca, que ha centrat la seva intervenció en les oportunitats que presenta la nova PAC per al sector agroalimentari espanyol.


Miranda ha reivindicat els efectes transformadors que tindrà la nova PAC, per subratllar que "es veuran durant tota la dècada i assentaran els fonaments del sector agroalimentari espanyol del futur". El secretari general del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Pesca ha explicat que la nova PAC aposta "pel canvi tecnològic i la sostenibilitat, potenciant el paper dels joves i les dones en l'àmbit rural, i pel reforç del coneixement a través de la innovació, la formació i l'assessorament".


Per donar suport a la transició cap a un sistema alimentari sostenible, la UE està desplegant un ampli ventall d'eines per dotar els diferents agents de mecanismes i incentius que donin suport a aquesta transició i, alhora, ajudin a la consecució dels objectius fixats al Pacte Verd Europeu.


En aquest context, s'ha dut a terme la reforma de la PAC, que entrarà en vigor el gener del 2023. Aquesta reforma inclou com a novetat principal la redacció de plans estratègics nacionals per establir prioritats en matèria d'ajuts i incentius als diversos subsectors productius. La nova PAC, i també els fons NGEU, donaran suport a la transformació digital i verda del sector agroalimentari, i això és indispensable per avançar cap a la sostenibilitat del sector i la lluita contra el canvi climàtic.