Agricultura

AgroBank patrocina el 8è Congrés de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya

13/04/2022

Amb el lema "Cooperatives, junts cap a un futur sostenible", Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya organitza el seu 8è congrés els dies 30 de juny i 1 de juliol a Toledo. La cita, patrocinada per AgroBank, reunirà més de 700 delegats de cooperatives. L'Organització vol reflexionar sobre els nous reptes que es plantegen al sector agroalimentari i sobre quines solucions i respostes ha de donar el cooperativisme per seguir ajudant els agricultors i ramaders socis a afrontar aquest nou escenari d'una manera sostenible, tant des del punt de vista mediambiental com social i econòmic.


L'esdeveniment comptarà amb la presència del comissari d'Agricultura i vicepresident de la Comissió Europea, Janus Wojciechowski; els ministres d'Agricultura i de Treball i Economia Social del Govern d'Espanya, Luis Planas i Yolanda Díaz, respectivament, i el president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page.


Durant la primera jornada s'analitzaran les tendències geopolítiques i econòmiques en l'àmbit mundial. A més, un panell d'experts, partint de la radiografia actual del nostre sector agroalimentari, abordarà els reptes principals a què haurà de fer front el sector en els propers anys, com les demandes del consumidor, la sostenibilitat, la digitalització, la innovació i els canvis demogràfics (relleu generacional, incorporació de la dona, despoblament, etc.).


La tarda del primer dia, 30 de juny, es dedicarà a conèixer les respostes que les cooperatives agroalimentàries ja estan donant a aquests reptes, mostrant casos de bones pràctiques i exemples de cooperatives europees, i també es mostrarà la visió que tenen del món cooperatiu altres agents de la cadena alimentària (proveïdors, indústria i distribució).


El segon dia del Congrés, l'1 de juliol, es dedicarà a reflexionar sobre com les cooperatives poden aportar més valor afegit al mercat. També s'analitzaran aspectes importants per al futur de les cooperatives espanyoles des del punt de vista de la sostenibilitat, partint de la base de com estan abordant la sostenibilitat mediambiental i social, on les cooperatives, sens dubte, tenen molt per aportar.


La darrera sessió es dedicarà a donar a conèixer el Pla estratègic del cooperativisme agroalimentari (PECOOP) i a la presentació de la Marca Cooperativa.