Indústria

AgroBank participa en la setmana del Wake Up, Spain! 2022

12/04/2022

L'edició 2022 del "Davos espanyol" es va celebrar la setmana passada, del 4 al 8 d'abril, i va comptar amb la presència de membres destacats de l'executiu espanyol, així com empresaris i personalitats rellevants del món de l'economia tradicional i la innovació tecnològica. La inauguració va comptar amb la presència del president del Govern, Pedro Sánchez, mentre que el tancament de l'esdeveniment el va fer el secretari general de l'OCDE, Mathias Corman.


Organitzada per L'ESPANYOL, Invertia i D+I, l'edició d'enguany ha tingut com a eix central l'anàlisi dels diferents PERTE que s'han anunciat fins ara i l'avaluació de les reformes principals que s'han adoptat fins ara per aconseguir que arribin els fons Next Generation sota el paraigua del Pla de recuperació, transformació i resiliència.


Tota la informació sobre el fòrum i tota la retransmissió la trobaràs aquí: www.elespanol.com/wakeupspain/foro-economico/


A la tercera jornada de trobades, es va debatre sobre el paper de les eines digitals com a palanca per facilitar la cohesió social i territorial del país.


Hi van assistir la vicepresidenta primera del Govern i ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño; la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i el ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, que va clausurar l'acte.


Sergio Gutiérrez, director d'AgroBank, va participar en nom de CaixaBank en una taula rodona formada per experts del sector agroalimentari. Els altres integrants de la taula van ser José Luis Benítez, director general de la Federació Espanyola del Vi; Mercedes Iborra, cofundadora de VisualNACert; Javier Arnau, redactor de D+I, i Macarena Sánchez del Águila, secretària general d'Almazaras Federadas de España.


Tots estan d'acord que la digitalització ajudarà a col·locar el sector agroalimentari al lloc que mereix, i que en el futur es parlarà d'un agricultor digital.


AgroBank, com a primera entitat financera del sector agroalimentari a Espanya, amb més de 1.650 oficines rurals i 1.175 oficines AgroBank especialitzades, incorpora a la seva proposta de valor la innovació i digitalització per impulsar el sector i facilitar eines als seus clients.


En aquest sentit, Sergio Gutiérrez, ha apuntat que "les regles del joc al sector agroalimentari estan canviant, s'espera assolir més de 9.000 milers de milions d'habitants a nivell mundial i, segons la FAO, un increment de la demanda d'aliments estimat en més d'un 70%. Això implica que caldrà incrementar la productivitat del sector i això només és possible amb innovació, digitalització i sostenibilitat". Així, afirmava que "la innovació i la digitalització del sector no són una opció, són una cosa necessària perquè Espanya segueixi sent referència a nivell mundial els propers anys".