Wake Up Spain
Indústria

AgroBank participa a la jornada Wake Up, Spain!

29/03/2023

Del 27 al 31 de març està tenint lloc a Madrid la tercera edició del Wake Up, Spain! Impulsar el Canvi en Moments d'Incertesa, un simposi organitzat per EL ESPAÑOL, Invertia i D+I (Disruptores e Innovadores).

L'increment dels preus dels aliments ha posat sobre la taula la necessitat de reinventar molts elements d'aquesta cadena de valor. Però no és l'únic desafiament d'aquest vertical, ja que l'augment de la població mundial també amenaça de posar contra les cordes el subministrament d'aquests productes bàsics al cistell de la compra.

Durant la taula rodona agroalimentària de Wake Up, Spain! celebrat a la jornada del dia 28 de març, el director general d'AgroBank, Sergio Gutiérrez, ha reconegut que "el sector agroalimentari requereix recursos naturals per poder alimentar més persones, però o som capaços de produir més amb menys no podrem poder cobrir aquest augment de la demanda".

"És un sector que va una mica endarrerit en el procés de canvi respecte d'altres, però ja som al punt àlgid. La digitalització i la innovació, per exemple en agricultura de precisió i reg més intel·ligent, són fonamentals. Però hem de fer aquesta transformació de forma sostenible i rendible, sense oblidar la qualitat i la seguretat alimentària", ha destacat.

Un dels objectius vertebrals de les cinc jornades és analitzar l'evolució dels diferents PERTE anunciats fins ara pel Govern. També la dissecció de les reformes principals adoptades per aconseguir l'arribada dels fons Next Generation sota el paraigua del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Més informació a:

www.elespanol.com/wakeupspain/foro-economico-2023/20230328/sector-agroalimentario-apetito-startups-colaboracion-mundo-industrial/751924804_0.html