Indústria

AgroBank participa en la Jornada Foro PAC 4.0.Horizonte

20/12/2022

El director regional aposta per la innovació en el sector en les jornades organitzades a Baltanás


La xarxa de més de 200 sucursals rurals que CaixaBank té repartides per tot Castella i Lleó i les oficines mòbils amb què dona cobertura a 300 localitats més mostren el compromís d'aquesta entitat financera amb els municipis petits i les persones que hi resideixen. Un aferrament al territori que es reforça encara més amb AgroBank, la línia especialitzada en serveis per als professionals de l'agricultura i la ramaderia que han trobat en aquest banc un aliat fidel a l'hora de treballar.


En aquest context, el director d'AgroBank a Castella i Lleó, Jesús López, va destacar ahir el vincle de l'entitat amb aquesta terra i el "compromís de CaixaBank amb el sector agroalimentari", al qual acompanya en els nous reptes de futur que se li presenten. "El nostre objectiu com a entitat financera passa per donar suport a tots els sectors econòmics i socials del nostre entorn d'actuació", va afegir.


Així ho va deixar clar ahir al Museo del Cerrato Castellano de Baltanás, on va participar en el Foro PAC 4.0.Horizonte 2027, organitzat per Promecal Palencia (Diario Palentino i La 8 Palencia), amb el patrocini d'AgroBank i la col·laboració de la diputació i l'ajuntament amfitrió en una enriquidora jornada moderada per Álvaro Lantada, cap d'Informatius de La 8 Palencia, a la qual van assistir nombrosos professionals del sector, opes i empresaris.


Pel que fa a la PAC, López va destacar que aporta a la regió uns 900 milions d'euros repartits entre més de 65.000 perceptors. Això converteix Castella i Lleó en la segona comunitat en prestació de sol·licituds i la tercera en nombre de perceptors a nivell nacional.


López es va referir al primari com un sector "molt lligat als nostres pobles", que contribueix a sostenir-los i permet fixar població. Un gremi que sempre trobarà una porta oberta a AgroBank, que té més de 500.000 clients en l'àmbit nacional. Aquesta confiança els serveix per continuar treballant a favor del sector i acompanyar-lo en la millora de la competitivitat de les explotacions i en la dinamització de les empreses i cooperatives.


D'acord amb la qualitat i la innovació, l'entitat disposa de plans per impulsar la diversitat, el paper de la dona i el relleu generacional. "Reservem un lloc molt rellevant a l'acompanyament dels nostres clients en el camí cap a una agricultura de futur", va dir. Com a punta de llança, ha impulsat recentment un ecosistema d'innovació agrícola, un programa d'acceleració d'empreses tecnològiques amb una convocatòria oberta fins al 15 de gener.


L'alcaldessa de Baltanás, María José de la Fuente, va posar en valor l'esperit de la jornada en debatre-s'hi sobre una cosa "tan important" com és la futura PAC. Tot seguit, va assenyalar que l'agropecuari és un "sector vital" en l'economia dels pobles de la província.


Per la seva banda, el director de Diario Palentino i La 8 Palencia, Carlos Martín Santoyo, va destacar l'"aposta decidida" de Promecal per la província i la "implicació" dels dos mitjans amb el món rural i amb un sector, el del camp, a qui va definir com a "fonamental" per a Palència.