Indústria

AgroBank participa en la 2a edició de les Jornades de Fons Europeus de Recuperació

20/05/2022

El passat dijous 12 de maig va tenir lloc la 2a edició de les Jornades de Fons Europeus de Recuperació, organitzades per elDiario.es i en què AgroBank va participar amb la intervenció del seu director, Sergio Gutiérrez.


El president del Govern, Pedro Sánchez, va ser l'encarregat d'inaugurar el fòrum de debat. A la jornada també hi van participar la vicepresidenta primera del Govern espanyol i ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño; la vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Diaz; la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant; el ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, i la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.


Els fons de recuperació, anomenats oficialment Next Generation EU, són l'instrument principal que han posat en marxa les institucions europees per afrontar les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia del Coronavirus desencadenada des de finals de 2019 a tot el planeta. Mobilitzaran en total 750.000 milions d'euros els propers anys.


Sergio Gutiérrez, director d'AgroBank, va intervenir a la taula "Aliments del futur, amb enfocament mediambiental, demogràfic i social", en què va destacar les necessitats de finançament dels agricultors, els quals requereixen un tipus de finançament molt especialitzat, adaptat i assessorat, i va abordar els reptes i les fortaleses del sector agroalimentari espanyol.


Sergio va ressaltar el paper d'AgroBank en el sector, on l'any passat va destinar més de 17.400 milions d'euros de finançament, el doble que l'any 2020. A més, un de cada tres euros de comerç exterior d'exportacions de CaixaBank provenen del sector agroalimentari, i això posa de manifest la potència del sector exportador agroalimentari.


"Ens trobem en un moment d'inflexió, en un punt crític on la innovació, la digitalització, i la sostenibilitat entraran en el sector, i on el gran repte dels fons Next Generation és fer que arribin a l'últim agricultor o ramader i transformin el sector en la seva màxima extensió", va exposar.


El director d'AgroBank va concloure la intervenció assegurant que el sector agroalimentari té una peculiaritat que ha de convertir en fortalesa, i és que Espanya és el setè exportador a nivell mundial. "Hem d'aconseguir fer d'Espanya una evolució perquè d'aquí a deu o vint anys seguim estant en una posició tan potent com la que tenim ara. I això és prou al·licient perquè les noves generacions, molt més tecnificades i innovadores, s'incorporin al sector".