AgroBank
AgroBank

AgroBank i La Opinión celebren la taula d'experts 'Present i futur de la pesca a la Regió de Múrcia'

03/07/2023

Amb l’objectiu d’analitzar els reptes als quals s’enfronta el sector pesquer i donar veu a les demandes dels seus professionals, el diari La Opinión en col·laboració amb CaixaBank i la seva marca AgroBank, la proposta de valor per a tota la cadena de producció alimentària (ramaderia, pesca i agricultura), es va celebrar dijous passat la taula d’experts ‘Present i futur de la pesca a la Regió de Múrcia’, que va comptar amb la participació de José Blaya, patró major de la Cofradía de San Pedro del Pinatar i president del Grupo de Acción Local de Pesca y Acuicultura de la Región de Murcia (GALPEMUR); Inmaculada Torres, gerent de GALPEMUR; Manuel Ballesta, president de la Federación Murciana de Cofradías de Pescadores; José Carlos Martínez, director de segment AgroBank–Direcció Territorial CaixaBank a Múrcia, i Francisco Espejo, director general de Ramaderia, Pesca i Aqüicultura de la Regió de Múrcia.

L’esdeveniment, dut a terme a la llotja pesquera de Lo Pagán i moderat per Cristina Heredia, periodista responsable de comunicació a Fecoam i col·laboradora del diari La Opinión, es va completar amb la celebració d’una subhasta de llagostí a la mateixa llotja.

El sector pesquer està passant per dificultats a causa de les moltes restriccions que s’imposen a la seva activitat professional, tant al Mar Mediterrani com al Mar Menor, fet subratllat pel patró major de la Cofradía de San Pedro del Pinatar.

A AgroBank, José Carlos Martínez va explicar que «mentre ha crescut el nombre d’hectàrees conreades, la realitat en el sector pesquer és molt diferent: ens trobem amb un descens significatiu de la quantitat de vaixells i treballadors». «No es valora l’ofici de pescador, i això és una cosa amb què cal acabar, sobretot a través de la comunicació», afegeix José Carlos Martínez.

Algun dels serveis que AgroBank posa a disposició dels professionals per donar suport al sector pesquer i els seus treballadors són el Credipesca AgroBank, per gestionar despeses i impostos diferits de les confraries de pescadors, o el finançament per implantar la compra remota en les subhastes de les llotges. «També estem treballant per situar GALPEMUR com una de les entitats col·laboradores de MicroBank, un banc 100% social per a tots els projectes que giren al voltant de la pesca», va afegir el director de segment AgroBank – Direcció Territorial CaixaBank a Múrcia.

L’administració regional va estar representada per Francisco Espejo, director general de Ramaderia, Pesca i Aqüicultura de la Regió de Múrcia, el qual va apuntar que «en el sector pesquer cal que tots remem en el mateix sentit. Hem passat d’una situació de sobreexplotació a una situació de sobreconservació, i no hem trobat l’equilibri que el sector necessitaria».