AgroBank

AgroBank finança el sector agroalimentari amb 29.479 milions d'euros el 2022, un 95,6 % més

07/02/2023

AgroBank, la divisió especialitzada en el sector agroalimentari de CaixaBank, ha finançat el conjunt de la cadena agroalimentària amb 29.479 milions d'euros el 2022, fet que suposa un increment del 95,6% en comparació amb l'exercici anterior.


A més, l'entitat té actualment a disposició dels seus clients 7.000 milions d'euros en crèdits preconcedits, amb disponibilitat immediata, perquè puguin dur a terme els projectes necessaris per impulsar els seus negocis.


AgroBank tanca l'exercici 2022 amb més de 510.000 clients del sector agrícola, de manera que un de cada dos agricultors i ramaders a Espanya treballen amb CaixaBank, gràcies al fet que té la xarxa d'oficines especialitzades més gran, amb presència a totes les províncies i amb un equip de més de 3.000 gestors especialitzats.


"L'important increment de la xifra de finançament reflecteix l'aposta de CaixaBank pel sector agroalimentari i per ser a prop dels clients. L'any 2022, marcat per la incertesa generada per la invasió d"Ucraïna, el sector agrícola espanyol ha tornat a estar a l'alçada", ha afirmat el director d'AgroBank, Sergio Gutiérrez.


A més, ha subratllat que "malgrat l'entorn complex, el sector ha seguit avançat en sostenibilitat, innovació i digitalització per fer front als reptes que té al davant. I en aquest camí ha comptat amb el suport d'AgroBank, amb el llançament de l'ecosistema d'innovació i digitalització AgroBank Tech, desenvolupant programes com AgroBank Tech Digital INNovation, el partnariat amb l'EIC o el Digital Toolkit Agro".


La proposta de valor d'AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes, serveis i eines adaptats a les necessitats dels agricultors, els ramaders o els cooperativistes amb un assessorament proper i integral. I no només amb suport financer, sinó que també ofereix la planificació conjunta, l'ajuda a la formació i l'especialització per oferir un servei realment útil.


Per això, els més de 3.000 gestors del sector agrícola de CaixaBank tenen amb un alt coneixement del sector i mantenen una formació continuada i especialitzada. Així, els responsables d'AgroBank a totes les direccions territorials de l'entitat tenen coneixements específics en funció dels tipus de cultius i d'explotacions ramaderes de cada població, i els equips de riscos estan especialitzats en les seves zones d'influència perquè coneguin molt de prop de les necessitats dels clients i entenguin els seus fluxos financers.


La proposta de valor d'AgroBank es basa en quatre verticals. Com a valor diferencial, compta amb una extensa de xarxa d'oficines present a tots els territoris on el sector agroalimentari té un paper preponderant en l'economia i equips especialitzats que donen servei als clients. Es tracta d'una xarxa de 1.152 sucursals AgroBank, la més gran del sector, totes amb un disseny temàtic i personalitzat en funció del principal sector productiu del territori on s'ubiquen.


Com a segona vertical hi ha el catàleg de productes, serveis i eines més complet del mercat, sense oblidar la forta capacitat de finançament especialitzat, com ara el confirming i el factoring, o l'activitat de comerç exterior. Productes concrets per a la conversió a un negoci ecològic o per a la transformació de l'oliverar són algunes de les novetats de l'exercici 2022 que ja formen part del nou catàleg.


La tercera vertical la formen les accions d'impuls al sector. A través de la Comunitat Agro, clients i no clients tenen accés a tota la informació que fa que AgroBank sigui referència en el sector, com la participació en fires i jornades, la Càtedra AgroBank de Qualitat i Innovació al sector Agroalimentari de la Universitat de Lleida o la Càtedra Dona, Empresa i Món Rural amb la Universitat de Castella-la Manxa. A més, l'entitat aposta per plans per fomentar el relleu generacional en el sector per a joves agricultors, centrats en l'ús de noves tecnologies i amb formació en innovació, digitalització i sostenibilitat.