Agricultura

AgroBank i Cooperativas Agro-alimentarias de España renoven l'acord per donar suport a l'activitat del sector

07/12/2023

Cooperativas Agro-alimentarias de España i AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank especialitzada en el segment agroalimentari, han renovat l’acord de col·laboració per donar suport al finançament del sector agroalimentari i promoure i desenvolupar l’activitat empresarial de les cooperatives. L’acord, signat pel president de Cooperativas Agro-alimentarias de España, Ángel Villafranca, i el director d’AgroBank, Jaime Campos, beneficia les 3.669 cooperatives i més d’1 milió de famílies que en són sòcies.

Ángel Villafranca ha destacat que “gràcies a aquest conveni les cooperatives i els seus socis i sòcies poden disposar del suport financer d’AgroBank per fer front als reptes de futur amb recursos financers que s’adapten a les seves necessitats”. Per la seva banda, Jaime Campos, director d’AgroBank, ha posat en valor “l’aposta ferma de CaixaBank pel sector agroalimentari, del desenvolupament futur del qual depèn no només gran part de l’economia, sinó també la configuració poblacional d’aquest país”.

El conveni subscrit per totes dues entitats ha permès dur a terme durant el 2023 seminaris, esdeveniments i jornades de formació com la jornada de Dones Cooperativistes en què es van analitzar noves estratègies per incrementar la participació de les dones en tots els àmbits d’actuació i representació de les cooperatives, o les activitats que duu a terme la Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries, entre les quals l’anàlisi de les novetats fiscals que afecten les cooperatives.

Sobre Cooperativas Agro-alimentarias

Cooperativas Agro-alimentarias de España és l’organització representativa del cooperativisme agroalimentari respecte d’organismes, institucions i associacions nacionals i europees relacionades amb el sector agroalimentari i l’economia social.

La seva missió és promocionar, representar i vertebrar el cooperativisme agroalimentari espanyol impulsant un model cooperatiu empresarial, professionalitzat, amb dimensió rellevant, generador de valor i competitiu, que contribueixi a millorar la rendibilitat d’agricultors i ramaders socis i el creixement sostenible del sector agroalimentari i del medi rural.

Cooperativas Agro-alimentarias presta serveis de formació, informació i assessorament a través de les seves oficines a Madrid i Brussel·les, cosa que contribueix a millorar l’eficàcia del cooperativisme agrari a l’hora d’aconseguir les finalitats econòmiques, socials i humanes que persegueix.

AgroBank, compromís financer i social amb el sector agro a Espanya

AgroBank, primera entitat financera del sector agroalimentari a Espanya per presència d’oficines i quota de mercat, fa molts anys que treballa en una proposta de valor que reflecteix el compromís amb el sector agroalimentari i el món rural des del punt de vista financer, social i de la digitalització.

L’aposta d’AgroBank pel sector agroalimentari s’ha vist reforçada després d’un 2022 en què es van finançar 29.479 milions d’euros, un 95,6% més que en l’exercici anterior. Això posa de manifest el suport permanent de CaixaBank a un sector essencial com és l’agroalimentari. Tot això és possible gràcies al fet que té la xarxa d’oficines més extensa d’Espanya, la qual cosa la situa com l’entitat financera amb més presència en petits municipis i això reforça el seu compromís social per impulsar aquestes localitats, atès que està present en el 95% dels municipis amb menys de 5.000 habitants, en 483 dels quals com a única entitat.