Agrobank al dia

AgroBank celebra a Sevilla el 25è aniversari de les Jornades de la PAC davant de més de 500 convidats

01/01/2020

AgroBank va celebrar el 27 de novembre passat el vint-i-cinquè aniversari de les Jornades al voltant de la PAC, una trobada que s'ha consolidat com la cita anual de referència del sector agrari a Andalusia. L'Hipòdrom del Reial Club Pineda de Sevilla ha acollit un any més l'esdeveniment, que va aplegar mig miler d'empresaris del món agrari en aquesta edició especial.


L'objectiu de la trobada va ser analitzar de la mà de Fernando Miranda, secretari general d'Agricultura en funcions, el futur del sector agroalimentari a Espanya pel que fa a la PAC. Per part de l'entitat hi van participar María Jesús Catalá, directora territorial de CaixaBank a Andalusia Occidental; Víctor Allende, director executiu de Banca Privada de CaixaBank, i Carme Sabrí, directora d'AgroBank.


Fernando Miranda va destacar l'oportunitat que representa la nova PAC, que entrarà en vigor a partir del 2022. Tot i que les negociacions en l'àmbit comunitari encara no han conclòs, Espanya ja ha començat a redactar el seu Pla Estratègic Nacional amb la participació de les organitzacions agràries i mediambientals i les comunitats autònomes. Les negociacions sobre el pressupost suposaran un desafiament enorme, sobretot com a consequ?ència de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.


És en aquest context, va subratllar el secretari general del MAPA, que Espanya, juntament amb una vintena d'Estats membres, reclama el manteniment del pressupost de la PAC per al període 2021?2027.


"La nova PAC serà una oportunitat per transformar l'agricultura de producció d'aliments cap a mètodes i formes de produir més beneficiosos per al clima i el medi ambient i mantenir la rendibilitat de les explotacions fent servir la innovació i fomentant la incorporació de joves i dones a l'activitat agrària i a l'emprenedoria en el medi rural", va concloure Fernando Miranda.


En l'esdeveniment es va aprofitar per lliurar el Premi de la Càtedra AgroBank Qualitat i Innovació de la Universitat de Lleida (UdL), que en la tercera edició ha reconegut una iniciativa cordovesa sobre l'ús eficient de l'aigua a l'agricultura mitjançant les noves tecnologies. Fernando Miranda va lliurar el reconeixement a l'investigador Rafael González Perea, doctor per la Universitat de Còrdova (UCO), i creador de la tesi titulada Optimització de la gestió de xarxes de reg a pressió a diferents escales mitjançant intel·ligència artificial.