Agricultura

AgroBank capta startups agrotech per crear un gran ecosistema connectat amb les grans empreses del sector

14/12/2022

Responsables d'AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank orientada a l'activitat agroalimentària, han explicat a la comunitat d'innovació i digitalització a Espanya els avantatges de participar en el primer programa d'acceleració de startups agro: ?AgroBank Tech Digital INNovation'.


Així ho han fet saber en una jornada celebrada avui a Madrid sota el títol "AgroBank Tech Digital INNovation: Open Call IN Progress", que ha inaugurat Isabel Bombal ?directora general de Desenvolupament Rural, Innovació i Formació Agroalimentària del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA)? i a la qual han assistit, de manera presencial i telemàtica, més de 100 startups i pimes tecnològiques.


El programa d'innovació oberta, anomenat ?AgroBank Tech Digital INNovation', s'ha dissenyat i dut a terme conjuntament entre AgroBank i Innsomnia, l'acceleradora B2B líder d'Espanya. Aquest projecte, adreçat a la comunitat innovadora espanyola i internacional, té el propòsit d'ajudar a captar, generar i impulsar talent i poder oferir solucions innovadores a les empreses i corporacions del sector agroalimentari, com també el de facilitar la seva interconnexió en un procés Open Innovation d'un clar enfocament disruptiu.


D'altra banda, en la jornada s'han mostrat les tendències globals per als deu principals sectors econòmics, les 20 tecnologies líders, i s'ha explicat la caixa d'eines de la digitalització INNDUXBOX.


Sergio Gutiérrez, director d'AgroBank, ha recalcat la importància d'aquest projecte per impulsar els reptes transformadors del sector: "Amb AgroBank Tech volem crear un nou ecosistema agro per impulsar la digitalització d'aquesta indústria alhora que s'aferma la col·laboració entre startups i grans corporacions per tal d'aconseguir una agricultura més innovadora i eficient", ha indicat.


Rafael Navarro, soci cofundador d'Innsomnia, ha destacat durant la seva intervenció el caràcter integrador d'aquest programa i el sòlid compromís que estableix amb les noves generacions: "AgroBank Tech Digital INNovation neix amb un propòsit ferm, que no és sinó donar a conèixer i promocionar totes les solucions disruptives que busquen millorar la competitivitat i sostenibilitat agroalimentària, àmbits en què el jovent emprenedor és clau per liderar el futur d'aquesta indústria. Es tracta d'obrir noves oportunitats digitals i d'ocupació agrària mitjançant la innovació oberta i la col·laboració pública i privada", ha reflexionat.


En l'acte ?Open Call IN Progress' també hi han intervingut Paco Bree, CEO d'INNDUX; Carlos Seara, director de Xarxa d'AgroBank; Elena Serrano, Open Business Innovation a CaixaBank Payments & Consumer, i José Ángel González, Agritech General Manager d'Innsomnia.