Agricultura

AgroBank aplega 200 professionals en la celebració de la primera jornada del 2022 a Múrcia

22/03/2022

CaixaBank va reunir dijous, 17 de març, a l'Aula de Cultura Fundación CajaMurcia, gairebé 200 professionals del sector agroalimentari durant la jornada d'AgroBank sota el títol "L'economia circular en el sector agroalimentari".


La trobada va comptar amb la presència del conseller d'Aigua, Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Ambient de la Regió de Múrcia, Antonio Luengo; la directora de la Territorial de CaixaBank a la Regió de Múrcia, Olga García, i el director d'AgroBank, Sergio Gutiérrez.


José Carlos Martínez, director d'AgroBank a la Regió de Múrcia, va ser l'encarregat de dirigir un acte en el qual van participar representants de diverses institucions regionals, com també especialistes en economia circular aplicada al sector agroalimentari.


Olga García i Antonio Luengo van donar la benvinguda a la jornada i van donar pas a la ponència, a través de videoconferència, de Valentín Molina, catedràtic de la Universitat de Granada i expert en economia circular.


L'acte va continuar amb dues taules de debat protagonitzades per participants d'alt nivell que van reeixir a assentar aquest nou model econòmic, tant pel que fa a la part conceptual com a l'aplicació pràctica. Les taules estaven formades, entre d'altres, pel president d'Apoexpa, Joaquín Gómez; el director de Proexport, Fernando Gómez; la cofundadora i co-CEO de Nutripeople i Circular Economy Consulting, Reyes Samper; el president d'Alimer, Julián Díaz; la catedràtica de la UMU, María José Martínez; el director general de Moyca, Antonio Domene; l'investigador del Grupo El Ciruelo, Javier Carpe, i la responsable de Qualitat del Grupo El Ciruelo, Marisa Ruiz.


Olga García va subratllar que "el sector agroalimentari murcià constitueix un dels principals motors econòmics de la Regió i el seu principal sector exportador". Per la seva banda, Antonio Luengo va reconèixer que "parlar de la Regió de Múrcia és parlar de la seva agricultura o ramaderia, com també de la potent indústria agroalimentària que té".


Sergio Gutiérrez va tancar la jornada posant en valor que "el sector agroalimentari té per endavant un seguit de reptes molt importants, com ara incrementar la població mundial i satisfer la demanda de productes". D'altra banda, José Carlos Martínez es va posicionar reafirmant que "l'economia circular és un model que agilitzarà la sostenibilitat del sector agroalimentari en els seus tres vessants: social, medi ambiental i econòmic. Cal dinamitzar la transformació del sector (sostenibilitat, digitalització, control de costo, etc.) i la divulgació és un motiu principal a l'hora de dur a terme aquestes jornades".