Indústria

AgroBank anticipa a agricultors i ramaders els ajuts de la PAC 2024

07/02/2024

AgroBank, la línia de negoci agroalimentari de CaixaBank, ha posat en marxa la campanya de la PAC 2024 per facilitar la tramitació dels ajuts i avançar-ne la quantia, fet que permetrà a agricultors i ramaders disposar dels fons de manera anticipada. La gestió dels ajuts de la PAC és clau per als clients d’AgroBank. D’aquí que l’entitat financera posi a la seva disposició 7.000 milions d’euros en finançament preconcebut i la seva xarxa d’oficines especialitzades.

Els agricultors i ramaders poden tramitar la PAC 2024 des de l’1 de febrer a les oficines de la xarxa de CaixaBank, de les quals 1.150 són especialitzades en AgroBank. Es tracta de la xarxa de sucursals més gran del sector agroalimentari, amb presència a totes les províncies i amb gestors especialitzats que ofereixen assessorament personalitzat.

D’altra banda, CaixaBank facilita la tramitació a la bestreta de la PAC a través de CaixaBank Now, al seu web i app digital, gràcies a un procés senzill mitjançant el qual en només dos passos poden anticipar els ajuts i tenir els diners abonats. Això és possible gràcies als 7.000 milions d’euros en finançament preconcebut que AgroBank posa a disposició dels clients. Així mateix, els agricultors i ramaders que domiciliïn la PAC rebran un obsequi.

Com a complement a la campanya PAC del 2024, AgroBank posa a disposició dels seus clients un catàleg complet d’assegurances per cobrir qualsevol mena d’adversitat, entre les quals l’Assegurança Agrària i les assegurances Multiriscs adaptades a cada conreu i ramat. AgroBank és l’entitat bancària líder en assegurances agràries, i reforça el compromís amb el sector per vetllar per la tranquil·litat dels agricultors i ramaders.

AgroBank: compromís financer, social i d’innovació amb el sector agro

AgroBank, la línia de negoci agroalimentari de CaixaBank, és la primera entitat financera del sector agroalimentari a Espanya per nombre d’oficines i quota de mercat, compta amb una proposta de valor que reflecteix el compromís amb el sector agroalimentari i el món rural des del punt de vista financer, social i d’innovació. 

L’aposta d’AgroBank pel sector agroalimentari s’ha vist reforçada després d’un 2023 en què es van finançar prop de 28.500 milions d’euros, la qual cosa implica un creixement del 3% pel que fa a l’any anterior. Això posa de manifest el suport permanent de CaixaBank a un sector essencial com és l’agroalimentari.  

Tot això és possible gràcies al fet que CaixaBank té la xarxa d’oficines més extensa d’Espanya i, doncs, se situa com l’entitat financera amb la xarxa més gran de sucursals especialitzades i presència en petits municipis.   

AgroBank considera que un dels principals reptes del sector és el relleu generacional. Per assolir-ho ha posat en marxa amb el Basque Culinary Center la iniciativa ‘Impulso Agro’, destinada a visibilitzar joves que, a través de la seva feina i els seus projectes, contribueixen a transformar el sector agroalimentari espanyol. De la mateixa manera, AgroBank mostra el seu suport al paper de la dona rural a través de diferents iniciatives entre les quals destaquen el programa de mentoria ‘Crecemos Juntas’ en col·laboració amb el Ministeri d’Agricultura o la Càtedra ‘Mujer, Empresa y Mundo Rural’ amb la Universidad de Castilla-La Mancha (UCLM). 

A més, l’entitat té un fort compromís amb la sostenibilitat i la digitalització del sector amb l’objectiu d’impulsar-ne la transformació. En aquest sentit, ha llançat la segona edició d’‘AgroBank Tech Digital INNovation’, un programa d’acceleració d’empreses emergents per al sector agroalimentari. Amb aquesta iniciativa, que es duu a terme en col·laboració amb Innsomnia, l’entitat es posiciona com el principal referent per oferir al sector solucions tecnològiques.