Agricultura

Agricultura dota econòmicament els premis a dones rurals

29/06/2019


El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) ha decidit establir una dotació econòmica d'almenys 6.000 euros per a les diferents categories dels Premis d'Excel·lència a la Innovació per a Dones Rurals, a les quals se n'afegeix una de dedicada a l'activitat pesquera o aqüícola.


L'Ordre APA/635/2019 ?que avui publica el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i que modifica l'Ordre AAA/839/2015? indica que, després de nou edicions d'existència dels premis, cal estimular la iniciativa dels projectes i ampliar l'objectiu a sectors del medi rural en zones costeres i incorporar-hi el sector pesquer. Agricultura també ha apostat per incloure-hi una dotació econòmica "la quantia de la qual es determinarà d'acord amb les disponibilitats pressupostàries anuals i que no serà inferior a 6.000 euros", com també un primer, segon i tercer premi en cada categoria, tret de la de "Reconeixement a la trajectòria". La nova normativa manté la categoria de premis d'"Excel·lència a la innovació en l'activitat agrària" i "Excel·lència a la comunicació".


Amplia l'àmbit del premi d'"Excel·lència a la innovació en diversificació de l'activitat econòmica en el medi rural" d'edicions anteriors, que ara s'anomena "Excel·lència a la innovació en diversificació de l'activitat econòmica en el medi rural o zones costeres rurals". Incorpora com a novetat el premi d'"Excel·lència a la innovació en la activitat pesquera o aqüícola" i el de "Reconeixement especial per la trajectòria vinculada al suport a les dones en el medi rural", aquest últim en substitució del "Premi Extraordinari d'Innovació de Dona Rural" d'edicions anteriors. La presentació de candidatures als premis comença demà i és de dos mesos.


Agricultura recorda que l'objectiu d'aquests guardons, creats el 2010, és contribuir al reconeixement de projectes originals i innovadors de les dones rurals basats en activitats agràries i agroalimentàries que contribueixin a diversificar l'activitat econòmica i que promoguin i impulsin l'emprenedoria.


">">">