Agricultura

"Agricultura circular: junts per una realitat en marxa"

06/11/2020

El proper dijous 12 de novembre a les 12.00h, l'ambaixada dels Països Baixos a Espanya organitza el seminari en línia "Agricultura circular: junts per una realitat en marxa", en què es donaran a conèixer les claus de l'estratègia governamental neerlandesa "Agricultura, naturalesa i alimentació: valuoses i connectades". El país, que té un sector agroalimentari convertit en líder mundial, va arribar a la conclusió que calia aplicar els principis de l'economia circular per produir els aliments de manera més equilibrada.


En l'àmbit global, els mètodes de producció i el comportament dels consumidors estan desembocant en un deteriorament dels recursos naturals (aigua, aire, sòl i biodiversitat) que cal revertir. En aquest escenari, l'agricultura circular es presenta com una estratègia valuosa que farà sostenible la producció d'aliments.


Durant la jornada, que és d'assistència gratuïta, s'analitzarà aquest canvi de paradigma productiu des del punt de vista polític, però també mitjançant la presentació d'exemples pràctics.


La inauguració serà a càrrec de l'ambaixador dels Països Baixos, Jan Versteeg, i comptarà amb la participació de la directora regional de la Universitat de Wageningen, Ria Hulsman, que exposarà la visió neerlandesa ja implementada en sectors concrets.


També s'ha convidat el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació espanyol a contribuir amb les línies polítiques que ha posat en marxa Espanya, i que presentarà la directora general de Produccions i Mercats Agraris, Esperanza Orellana. Per la seva banda, el director de Laínez Biotrends, el Dr. Manuel Laínez, analitzarà diversos casos d'aplicació de la bioeconomia circular en el sector agroalimentari espanyol. La jornada acabarà amb un debat moderat per la periodista Sandra Sutherland, en el qual els assistents tindran l'oportunitat de plantejar preguntes.