Consumo
Indústria

El 85 % dels consumidors s'interessa per les novetats alimentàries del mercat

22/08/2023
Consumo

El 84,6 % dels consumidors espanyols mostren interès pels nous productes d'alimentació que surten al mercat. Així ho confirma el Baròmetre del clima de confiança del sector agroalimentari publicat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, que constata l'interès creixent pels productes innovadors, ja que quan es va fer l'anterior estudi, el 2018, aquest percentatge se situava 21,7 punts per sota (62,9 %).

 

Per elaborar aquest estudi es van fer 1.500 entrevistes entre els mesos de gener i març passats. El Baròmetre del clima de confiança al sector agroalimentari permet disposar d'una sèrie de variables quantitatives i qualitatives sobre els hàbits de consum dels espanyols.

 

Els resultats mostren que les dones es fixen una mica més (85 %) que els homes (83 %) en els productes nous d'alimentació que surten al mercat. Pel que fa a l'edat, els segments més joves, entre 25 i 39 anys, es mostren també més propensos a conèixer els productes innovadors (el 93 % s'hi fixen), mentre que els majors de 55 anys hi perden interès (70 %). Els joves prioritzen els productes baixos en calories per sobre dels baixos en greixos i en sucres, les tipologies més demanades el 2023.

 

Les begudes, com els sucs o els refrescos, els plats preparats i els dolços són els aliments on més innova la indústria agroalimentària. La majoria dels consumidors considera que el preu de sortida dels nous productes és una mica elevat respecte de la resta d'aliments similars que ja hi ha en el mercat. Aquest és un dels motius pels quals el 62 % dels consumidors reconeix que no adquireix els productes en un inici, encara que més endavant els acaba adquirint. Un 20 % admet que els prova només sortir a la venda, mentre que un 18 % indica que no creu en aquest tipus de productes.

El Baròmetre del clima de confiança agroalimentari pertany al pla estadístic nacional i es du a terme des de l'any 2003. A partir d'entrevistes a tots els agents del sector agroalimentari (productors, indústries, majoristes, distribuïdors i consumidors) s'obté un índex de confiança, un informe sobre aspectes generals del sector agroalimentari i monogràfics d'interès, tots amb una periodicitat trimestral.