Agricultura

Un 60 % del sector porcí de capa blanca té segell de benestar

30/01/2020

Més del 60 % del sector porcí de capa blanca està acollit al segell "Compromís Benestar Certificat", que avala bones pràctiques en benestar i bioseguretat.


Així ho ha avançat aquest dimarts en un comunicat el director de la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (Interporc), Alberto Herranz, qui ha expressat el convenciment que "en poc temps el 90 % del sector" tindrà aquest segell, que ha tingut, al seu parer, una acollida "excepcional" per part de "tots: granges, indústries i distribució".


Herranz ha intervingut avui en unes jornades a Vic (Barcelona), en les quals ha insistit que aquest segell de certificació és el "millor instrument" per arribar a la societat i fer-la partícip de la "important" feina que es fa en matèria de benestar animal i sostenibilitat.


En aquest sentit, ha subratllat que el sector porcí "no només no és aliè a aquestes demandes de la societat, sinó que a més s'hi avança". No obstant això, ha ressaltat la necessitat de comunicar-ho perquè la societat conegui "què fem i com ho fem", i poder reforçar així la seva imatge davant de l'opinió pública.


Per això, el director d'Interporc ha destacat que a la Interprofessional treballen per donar visibilitat al sector i el seu model de producció, "referent internacional" en la cura del medi ambient i el benestar animal, i en la divulgació de les qualitats nutricionals dels productes del porcí.