R+D+i

El 30 % dels consumidors estaria disposat a pagar més per un embalatge sostenible

01/02/2021

La sostenibilitat és, cada cop més, un element decisiu per als compradors on-line. Això constata l'informe "Importància de l'embalatge en el lliurament de la comanda en comerç electrònic", d'AECOC Shopperview, que indica que set de cada deu consumidors volen que els embalatges de les seves compres per internet tinguin un impacte ambiental mínim, inclosos els protectors interiors. En aquest sentit, el 30% dels enquestats declara que estaria disposat a pagar més per un embalatge sostenible.


L'estudi també evidencia que l'embalatge és un element essencial en l'experiència de compra per al 41,4% dels consumidors, mentre que un 49% afirma que l'embalatge en què rep les seves comandes afecta la percepció que té de les marques.


Pel que fa a la valoració que fan els usuaris de com els arriben les seves compres on-line, el 68,5% dels consumidors considera que els seus productes arriben ben protegits, mentre que quatre de cada deu es mostren satisfets amb l'embalatge en què reben les comandes.


Pel que fa als punts de millora, el 42,6% dels espanyols considera que s'haurien de millorar les mides i formats dels embalatges per evitar els paquets sobredimensionats, mentre que un 13,7% que creu que són difícils d'obrir.


Més ús del paper i el cartró


L'informe també evidencia que el paper i el cartró són els materials més utilitzats en els embalatges de comerç electrònic. Fins al 92% dels usuaris ha rebut alguna comanda protegida amb aquests materials en els últims mesos, en comparació amb el 38,6% que ha rebut compres envasades amb plàstic.


De fet, nou de cada deu consumidors creuen que el paper i el cartró són materials respectuosos amb el medi ambient i aporten una millor imatge del producte, a més d'un 75% que considera que aquesta mena d'embalatges protegeixen millor el producte.