Indústria

Un 26 % de consumidors deixa de comprar si no li agraden els ingredients

09/01/2020

El 26,4 % dels espanyols ja deixa de comprar els aliments que inclouen en l'etiquetatge algun ingredients que no volen consumir, segons un estudi publicat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.


L'informe, elaborat a partir de 1.500 entrevistes i que s'emmarca dins del Baròmetre del Clima de Confiança del Sector Agroalimentari, analitza l'atenció del consumidor al contingut de l'etiqueta.


La presència d'ingredients no desitjats fa que un de cada quatre espanyols no comprin un producte al supermercat, estadística que creix lleugerament entre els joves i als municipis més petits.


La llista d'ingredients, de fet, és la segona informació de l'etiquetatge en què més es fixen els clients, només per darrere de la data de caducitat o de consum preferent i per davant fins i tot de la presència d'al·lèrgens.


A més, l'estudi indica que els consumidors es fixen molt més en els nutrients que consumits en excés perjudiquen la salut, com els sucres (78,2 %), els greixos (76,3 %) i les calories (61,7 %), mentre que gairebé no paren atenció als hidrats de carboni (24,3 %), les vitamines (22,3 %) o les proteïnes (8,6 %).


Els resultats de l'enquesta revelen que el consumidor "no té grans problemes" per trobar la informació que busca a l'etiqueta, segons ha destacat el Ministeri en un comunicat, ja que un 64 % dels entrevistats ho consideren "fàcil" o "molt fàcil".