La superfície destinada a la producció ecològica a Espanya va augmentar el 3,5% el 2020 en comparació amb l'any anterior, fins a arribar a les 2.437.891 hectàrees. Aquestes dades confirmen una tendència de creixement anual mitjà de la superfície ecològica del 4,8% en l'últim lustre, i ja situen la superfície agrària útil (SAU) dedicada a l'ecològic en el 10%.
El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha ressaltat que, un any més, estem davant unes dades molt bones, que mostren el lideratge del sector ecològic espanyol.
De fet, Espanya, el primer país europeu en superfície i producció ecològica i el tercer del món (per darrere d'Austràlia i Argentina), està en disposició de poder complir el 2030 l'objectiu de destinar un 25% de les terres agrícoles a la producció ecològica fixat en el Pacte Verd Europeu, en línia també amb l'agenda de transformació ecològica d'aquest Govern, segons el ministre.
La major part de la superfície ecològica va correspondre a pastures permanents, amb més d'1,27 milions d'hectàrees, seguida de cultius permanents (662.423 hectàrees) i de conreus arables (502.075 hectàrees), segons l'estudi Producció ecològica 2020 del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.
El 45% de la superfície ecològica és a Andalusia (més d'un milió d'hectàrees), seguida de Castella-la Manxa, que disposa d'una mica més del 17% de l'extensió total i 422.864 hectàrees, i de Catalunya, amb el 10,5% del total estatal i gairebé 257.000 hectàrees.
Entre les xifres més ressenyables: s'eleva la superfície de cultius permanents ecològics, mentre que es manté la cabanya ramadera ecològica, així com la producció aqüícola biològic, si bé augmenta el nombre d'operadors